Rock on!

   Eu sunt un fan al muyicii rock. Consider că anii 70 si 80 au adus cel mai mari realizări. În acea perioadă s-au afirmat trupele mari precum Led Zepellin, Deep Purple, Pink Floyd, Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden Jimi Hendrix, Twisted Sisters, Slayer, Manowar, Bathory şi multe altele.Apoi au început să apară tot felul de aşa denumite new wave doom metal, alternative rock, electro-rock, grindcore tot felul de denumiri amestecate ce sfârşesc cu rock sau metal. Bineînţeles că s-au dezvoltat şi stiluri ce îmi plac mult, precum black metalul. Şi astfel, după părerea mea, în ziua de azi rockul se tot comercialiază încet, încet.  Ori apar trupe ce doar urlă ceva acolo ori ce tot compun cântece stupide de dragoste, dar au un aspect violent, mai cool.  Nu o să mă lungesc prea mult cu părerile mele şi o să trec la subiect, şi anume momente clişeice stupide legate de rock în yiua de azi.

1 Rockeri îmbrăcaţi în geci de piele, chitarişti ce-şi rup corzile chitării cântând şi gesticulând …un cântec de dragoste în ploaie cu sticle goale de băutură pe lângă…Încearcă să pară bărbaţi duri, ce cântă acolo rock periculos, dar cântâ foarte cliseic o baladă în ploaie,,,jalnic

2  Sunt multe clipuri ale aşa zişilor artişti ce cântă house, electro, amestecături moderne. Se aud tot felul de sunete electronice pe fundal dar tot apare în clip un tip cu o chitară sau unu’ ce bate la tobe…!? De unde şi pănă unde, ce legătură au chitările cu sunetul electric de house, east european dance? În ziua de azi dă bine să apară şi o chitară sau o tobă, dă un aspect mai de bărbat aşa , când de fapt cântă gay house!

3  Sunt multe trupe ce cântă un fel de rock, da aşa minimalist. Se aude vag aşa o chitară, un mic beat de tobă la refren şi atât, cică cântă rock. Un bun exemplu este trupa Voltaj, care tot ia premii ca trupă rock, care de fapt şi de drept, cântă un fel de pop cu foarte mici influenţe rock.

4  Trupele stil punk rock sunt foarte la modă. Stilul Green Day, Blink 182. Linkin Park tot au succes şi tot adună fani rockeri, ce în prostia lor nici nu ştiu ce e aia Led Zepellin. Mulţi rockeri moderni ascultă doar ce e nou, că aşa e cool şi nu dau doi bani pe trupele adevărate ce au dat naştere rockului şi ascultă gunoiul comercial modern şi fără inspiraţie aşa zis rock new wave. Aceeaşi rockeri se bazează foarte mult pe look, pe machiaj stupid, pe tatuaje excesive de dragul imaginii de badass.  Dar majoritatea se fac mici dacă îi ameninţi. A fi rocker adevărat înseamnă să te îmbraci cum te simţi mai bine, să fii natural, să fii cu adevărat fan, să simţi muzica pentru tine şi să asculţi muzica bună fără aparenţe false de rocker dur şi sălbatic, fără a-ţi crea un look fals de faţadă. Un rocker adevărat se poate îmbrăca şi la costum, poate fi şi tuns foarte scurt, nu este nevoie ca neapărat să apară cu geacă cu ţinte , păr lung şi cu Jack Daniels-ul după el.  Bineînţeles , am tot respectul pentru rockerii, motocicliştii ce îşi fac un stil de viaţă aşa, ce umblă mereu în geci de piele, o fac pentru că aşa simt, nu de faţadă.  Dar în ziua de azi sunt mulţi ignoranţi ce nu reuşesc să facă deosebirea dintre un punk-rocker jegos şi de un rocker dedicat, cu părul lung sau nu, cu geacă de piele cu ţinte sau cu o înbrăcăminte de stradă.

   Ar fi încă multe de spus legat de acest subiect, de rockzl comercial stupid, dar mă opresc aici. Keep the true Metal alive!

Advertisements

One Response to “Rock on!”

  1. sall,
    Sunt de acord cu ce ziki mai sus cu exceptie unui singur lukru…fara chitara si tobe nu ar exista rokul adevarat!!!!!:|:| pe langa asta ,bv ptr celelalte lucruri ;):)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: