Ink, salvează-ți sufletul

     V-ați întrebat vreodată de ce visăm, de ce aveam coșmaruri sau vise plăcute?  În lumea dintre viață și moarte există binele și răul, entități ce ne reamintesc că suntem oameni și entități ce ne reamintesc de mândrie de succes fără scrupule. Dar există și sufletele neutre ce nu-și găsesc locul nici în lumină, nici în întuneric. Acestea sunt ademenite de  o parte sau de alta sau duc o viață psihologică chinuitoare în acestă lume de mijloc. Ink este unul din ei. Din motive pe care care o să le aflați, este ademenit de întuneric să răpească o fetiță  ca schimb pentru a-și regăsi liniștea. De aici încolo urmează un thriller misterios, psihologic și foarte spiritual.

    Știu, sună clișeic, binele, răul, persoane neutre, războinici, Asta am zis și eu la început. Deși filmul începe cu ceva dialoguri prost făcute și scene cam de filme de categoria b, odată ce am intrat în poveste, am rămas fermecat de scenariu, de ideea în sine. Ce îi mai dă mult farmec, este modul cum e filmat. Lumea viselor e strălucitoare, cu efecte de blur, apoi scene stil sepia,stil alb negru.., îmbinate cu lumea reală.  Ok, nu sunt efecte prea strălucite, pot apărea comentarii, dar asta e și ideea: efecte primale și la subiect ce îi dă un farmec foarte reușit de film noir. (nu efecte 3d moderne, de parcă și actorii sunt creați pe calculator)

   Acum , bineîmțeles că îmi dai seama că e doar un film, o poveste, dar încă și acum parcă sunt prins în aceea lume, în acele efecte. O mică observație de final, entitățile negative sunt făcute foarte expresiv!

p.s  în sfârșit un film despre bine și rău ce nu-l bagă pe Dumnezeu în față, ce nu se axează pe credință, ci spre ideea de a fi oameni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: