România de CÂCAT

        Proiect, definiție:  proiectul este o activitate a uneia sau a mai multor persoane. Proiectul este o activitate ce însumează alte subactivități atent organizate si profesionist pregătite pentru punerea în evidență a unui subiect, a unei probleme. Proiectul presupune unitatea participanților, acordul lor comun și punerea în practică profesionist al subactivităților. Fiecare individ……Dar stați puțin, îmi cer scuze, credeam că m-am născut prin Germania. Varianta românească a unui proiect este fiecare face ce vrea, schimbă mereu programul după bunul plac, organizare haotică, ciudă între participanți, aducerea de persoane noi în proiect în mijlocul lui, care la rândul lor vor să schimbe ce s-a hotărât până atunci. Organizare proastă, fără timp de pregătire, oameni fără dedicație, ce mai, pe românește un câcat!

     Nu sunt o persoană care să fiu acolo să organizez, să mă implic „la vârf”. Dar am văzut prea multe cazuri în jur. Un prieten toboșar talentat a încercat de multe ori să adune o trupă. De unde? Toți „daaaa, facem”! Dar la repetiții ba nu veneau, ba nu veneau cu chef! Ba că nu prea au timp! Ba că nu e de acord iubita…..jalnic! Soluția perfectă de trupă în România: Cânta dracu singur sau clonează-te, pentru că oamenii din jurul tău sunt prea idioți să realizeze ceva închegat!  

     O persoană foarte apropriată este implicată într-un proiect. Își dă silința să umble, să caute de ce are nevoie, dar restul sunt cam nehotărâți. Tot schimbă programul, activitățile, vor să facă conferință dar nu au nici jumătate din activități puse la punct. Astfel nici persoana de care zic nu poate face nimic,  deși vrea. Depinde de incapabilii ăia!

    Eu nu m-am implicat niciodată în vreun proiect fără să știu sigur că fac față. De asta am primit multe acuze, că nu realizez nimic, pierd oportunități. Decât să promit că fac ceva , apoi „să gust rușinea publică” pentru ce prostie am făcut, prefer să” stau în banca mea”! Este adevărat, că încercând , experimentând , o să reușești vreodată să faci ceva…da nici să te bagi ca prostul unde nu știi nimic și să încurci oamenii care chiar își doresc să facă ceva….dar nu pot nici cauza ta..că nu-ți faci treaba cum trebuie! 

    Din păcate asta e România..o adunare de orgolioși ce „cad pe front la primul foc”. Și ne tot întrebăm de câteva decenii :”de ce dracu nu se mișcă nimic în țara asta?”.  Pentru că în loc să ajutăm profesioniștii îi încurcăm cu birocrație și orgoliul nostru de „pricepuți la toate”!

p.s în caz că vă întrebați ce e cu poza aia așa prost construită cromatic sau de ce postul așa inestetic colorat… explicația este simplă: așa este România, haotică și “colorată urât” de mulți incapabili și de țigani împuțiți!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: