Ateism

        În ultima perioadă se observă o mișcare ce ia amploare pe zi ce trece mișcarea ateistă. Încet , încet , începe să cuprindă câți mai mulți adepți.  Părerea mea este că…dar stați puțin,  bineînțeles , încep cu puțină istorie și un copy-paste din Dexul on-line

„ATÉU s.m. și f. Persoană care nu are o religie, care neagă orice divinitate. [< fr. athée, it. ateo, lat. atheus, gr. atheos < a – fără, theos – zeu]”

   Acum puțină istorie (bineînțeles, pentru mai multe informații postez linkul site-ului de unde am preluat informația.)

   „Ateismul a apărut in Franța in sec. XVIII in aceeași perioada cu deismul fiind oarecum continuatorul firesc al acestuia din urma. Ca și reprezentanți de seama ai ateismului in sec. XVIII ii avem pe: La Metrie (consilier al regelui Prusiei Frederic al II-lea) si Denis Diderot (autor al primei Enciclopedii). Atesimul a atins apogeul in sec. XIX si la începutul si mijlocul sec. XX odată cu apariția si dezvoltarea teoriei evoluționiste a lui Charles Darwin. Ca și reprezentanți de seama ai ateismului in sec. XIX si XX ii amintim pe: Charles Darwin, Karl Marx, Vladimir Lenin, Richard Dawkins (profesor la Universitatea Oxford).

    Ateismul pornește de la presupoziția că materia este eterna si este tot ce exista, Dumnezeu nu exista, iar religia este doar o etapă din evoluția socială si psihologică a omului. Astrofizicianul Carl Sagan a spus: “Cosmosul este tot ce exista, a existat si va exista vreodată”. Această afirmație poate fi considerată ca fiind “declarația de credință” a ateismului.”

    Trebuie neapărat să clarific niște prostii care se tot vorbesc despre atei. Încep cu puțină gramatică. Aud de multe ori afirmația el este ateist. Cuvântul ateist în limba Română nu există. Foarte mulți preiau forma din limba Engleză: atheist.  Varianta corect gramaticală este ateu., deci vorbiți naibii limba Româna, lăsați englezismele de om cool sau incult!

    A doua problemă ține de incultura oamenilor. Foarte mulți afirmă că ateii sunt sataniști. O să fac aici un mic exercițiu de logică.

                           Ateii nu cred în divinități

                           Diavolul este (că vă place sau nu) o divinitate

      Concluzie: ateii nu sunt sataniști

    Deci lăsați prostiile. Dacă ateii nu cred în Dumnezeu, este foarte logic  că ateii nu cred nici în Diavol. Da, asta este, mulți creștini au probleme cu logica!

    Acum fac o mică paranteză despre sataniști. Prima formă de așa zis satanism a fost o campanie falsă produsă, de,  oare cine..suspans,,, Biserică! (sigur nu vă  așteptați la răspunsul acesta…) Cercetătorii, oameni de știință erau vânați, erau considerați oamenii Diavolului. A fost o campanie (ce continuă cu succes și-n ziua de azi) antilogică, antiadevăr. Bineînțeles că la un moment dat oamenii de știință au recurs la violență contra bisericii, că nu au stat cu „mâna în sân” să fie măcelăriți! Iar când au făcut asta, acțiune normală de autoapărare , tot ei au căzut de sălbatici, de agresori. Așa s-a născut mișcarea satanistă. Logic, ei nu erau practic sataniști dar teoretic așa erau denumiți. Mulți dinte ei nu erau atei, credeau și-n Dumnezeu și-n logica naturii dar „datorită înțelegerii , păcii și a talentului bisericii de a înțelege logica, pacea și buna înțelegere”, au renunțat total la credință. Bine au și făcut, ar fi fost prea proști să mai creadă în biserică după câte au pătimit din cauza ei.

      A treia problemă. Să povestesc o experiență extrem de amuzantă. M-a întrebat odată o tipă, așa mai timid: „Dar tu, fiind ateu, ce simți?”.  Sincer, am rămas „prost”!  Foarte mulți au impresia că ateii sunt goi pe dinăuntru, că dacă nu-l simți pe Dumnezeu , nu simți nimic, ești gol. Fraților, treziți-vă, suntem oameni și noi, doar că nu avem aceeași credință ca și voi, așa cum avem fiecare părerile noastre subiective,  deci hai să nu exagerăm cu idioțeniile, ok?

     Ateii se împart în două categorii ateii cu logică și ateii de ocazie, de modă.

     Ateii cu logică tratează fiecare subiect cu argumente logice și pe un ton politicos(bineînțeles, dacă și tabăra adversă răspunde cu aceeași politețe) Ateul are logică, în general , și arată respect, măcar pe față, față de persoane cu credințe religioase.

     Dar acum „buba” este la restul de „ateii de modă”. Dacă îi întrebi logic de ce nu cred, nu prea știu ce să răspundă. Când intră în discuție cu un credincioși, au tendința să își bată de joc de acesta la extrem, doar așa de distracție, nu pentru a face o dezbatere logică. Aceștia nu au anumite principii, merg odată cu moda și cu sila de a merge la biserică. Găsesc în ateism o scuză de a scăpa duminică să se trezească devreme. Ateii cu logică urmează niște principii în care cred și în cele mai multe cazuri, le urmează cu respect, deci nu băgați în aceeași „oală” pe cei cu moda și pe ateii adevărați…pentru că fiecare are uscăturile lui!

     Acum mă opresc aici. Ar mai fi destule de spus, dar în mare am exprimat ce vroiam să exprim. Cel mai important lucru este că, în primul rând, suntem oameni. Au venit toți idioții și ne-au împărțit în categorii sociale, în religii, în secte, în partide…Toate astea ne-au dezbinat, ne mâncăm unii pe alții. De ce?  Din cauza unor crezuri, a unor preferințe. Fiecare individ e unic și așa trebuie să rămână. Nu trebuie să devenim „oi” ale societății, gemeni, să ne înscriem toți la același partid, aceeași religie. Este foarte important să ne înțelegem , ca oameni, să ne iubim ca oameni și să ne ajutăm ca oameni, să nu ne lăsăm conduși de ura asta ateu credincios și bătălia dintre zei Allah, Buddha ,Iisus etc. Dar știți și voi foarte bine, că este imposibil! De ce? Pentru că suntem animale de fapt, ceva mai evoluate, dar instinctul ne a ne anihila unii pe alții…va rămâne mereu același!

http://www.esoterism.ro/ro/teismdeism.php

http://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Marx

http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Lenin

http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Dawkins

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin

http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Sagan

http://en.wikipedia.org/wiki/Denis_Diderot

http://1.bp.blogspot.com/_Gd5rXQeLrDQ/TG5NCPaUXkI/AAAAAAAAAF8/7khExvnNIzA/s1600/atheism_motivational_poster_27.jpg

http://stiriobiective.files.wordpress.com/2010/10/atheism_motivational_poster_29.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: