Îmi curge viață prin vene

       Îmi curge viață prin vene. Cu toții spunem câteodată, sau mai des, cât de mult ne-am săturat de viața asta și că am termina-o cât mai curând, dacă am avea ocazia. Dar în același timp nu ne dăm seama de un fapt de fapt chiar ne place să trăim și ne „agățăm cu dinții” de orice ocazie de a rămâne în viață.

  Probabil că cel mai sigur moment când îți dai seama că ții la viața ta, este momentul când nu ai puterea să să-ți tai venele singur, să te sinucizi. Îți vin tot felul de scenarii, de un posibil viitor pe care îl pierzi, îți vin tot felul de amintiri frumoase, de persoane pe care le dezamăgești dacă renunți la viața ta. Și stai așa , cu cuțitul în mâna jumătate de oră dar nu faci nimic. Te tot gândești și îți imaginezi cum îți intră acel cuțit în piele , cum începe sângele să curgă. Te întrebi, că dacă faci primul pas, o să reușești să nu intervii când vezi cum viața cea roșie îți părăsește trupul. Dar nu faci nimic deoarece ai încă viață în vene!

    Intri într-o pasă foarte proastă,. Urăști totul în jurul tău. Nu mai ieși din casă. Nu mai vorbești cu nimeni. Tot procesul ăsta numit viață ți se pare o porcărie, o inutilitate, un lucru fără scop. Nu mai lucrezi nimic. Tai aproape orice contact cu prietenii, te sună luni de-a rândul, dar tu nu răspunzi, comunici doar cu persoanele de care ai nevoie pentru a supraviețui. Nu mai intri on-line, ești mereu pe invisible. Dar deși urăști viața, o tot continui, așa deprimată dar o continui..tot așa până “scoți din nou capul în lume” și începi din nou să te bucuri. De ce? Pentru că încă îți curge sânge prin vene!

    Te simți tot mai deprimat. Ai mereu o un sentiment de revoltă, de scârbă. Îți vine să urli, să arunci tot ce e în jurul tău, să omori pe cineva… Foarte bine. Asta înseamnă că îți pasă de tine, că vrei să schimbi ceva în viața ta. De ce? Pentru că încă îți curge sânge prin vene!

    Te plictisești crunt. Pui niște muzică. Deodată începi să cânți, să ți se miște ușor corpul în ritmul tobei. Apoi treptat te lași dus de muzică, corpul și buzele tale vibrează după ritmul muzicii, cânți cu pasiune alături de vocal, te faci unul cu piesa respectivă… Aceea piesă parcă te înțelege, te face să te simți mai viu, parcă nu mai ești singur..Dacă ai fi într-adevăr mort din punct de vedere psihologic , nu ți-ar mai păsa de muzică, n-ai mai vibra împreună cu ea…deci..încă îți curge viață prin vene!

    Asculți muzică vreo trei ore dar începi să te plictisești și de ea. Începi să te uiți prin casă. Să cauți vechi amintiri, vechi jucării, mici obiecte ce au semnificat ceva odată.  Spre surprinderea ta găsești tot mai multe astfel de obiecte cu valoare sentimentală. Acestea îți trezesc multe amintiri. Stai și râzi singur sau te emoționezi singur. Semn clar că ții la viața tapentru că ți curge viață prin vene!

    “Scoți puțin capul în lume”. Ești la fel de deprimat, dar vrei să iei aer, simți că te sufoci în casă. Începi,  încet , încet,  să nu-ti placă nici ce vezi afară. Deși îți place natura, vântul cum adie, te întrebi unde încapi tu în tot acest peisaj, cu ce scop. Dar apoi observi un cuplu ce se strânge în brațe cu pasiune, copii care se joacă în voia lor. Și te imaginezi pe tine în locul lor și începi să te gândești că și tu poți avea așa o viață..De ce? Pentru că încă îți curge sânge prin vene!

   Îți reamintești de vechiurile obiceiuri de a face oamenii să zâmbească, datorită ție. Observi o persoană deprimată, o ajuți să treacă  peste probleme, măcar așa puțin, să încerce să găsească o soluție și apoi îți zâmbește și-ți mulțumește sincer pentru că ți-ai făcut timp să te uiți și la ea și să-i asculți „prostioarele”. Deodată te simți plin de viață, te simți util, te simți împlinit…..De ce? Pentru că încă îți curge sânge prin vene!

    “ Scoți capul în lume”. Începi să revezi prieteni vechi ce nu au renunțat la tine. Apoi întâlnești o persoană fermecătoare, pe care începi să o iubești , și ea pe tine! Începi să savurezi din nou viața alături de persoana iubită. Dar vine momentul când o perioadă mai lungă trebuie să te desparți de ea. Deși vorbești la telefon  în mod constant cu ea, încet începi să te simți mai singur, din nou. Dar dorul de ea te face să treci peste acest obstacol numit distanță și să trăiești pentru a o revedea . De ce?pentru că încă îți mai curge sânge prin vene!

   Alt element care te face să-ți amintești că-ți curge sânge prin vene este vocea ei. Îi auzi vocea la telefon , începi sa-i cunoști fiecare sunet, să devină foarte familiar. Încet , încet îți dai seama foarte ușor în ce stare se află în funcție de tonul vocii. Te trezești dimineața cu vocea ei, vocea ei devină parte normală a vieții tale, îți dă speranțe, te liniștește, poate te ceartă, îți spune cuvinte dulci, îți spune că te iubește, îți spune să te trezești la realitate..îți spune că este alături de tine, îți dă motive să trăiești….o aparentă simplă voce, dar care înseamnă enorm!

   În sfârșit o reîntâlnești! Uitați că există cuvinte și ă abandonați în limbajul corpului, al mângâierilor, al respirației ce parcă urlă te iubesc, mi-a fost foarte dor de tine. Vă abandonați unul în brațele altuia și vă uniți buzele, mâinile, respirația firele de păr. În acel moment parcă nimeni nu se mai află în jur. Ești doar tu și ea și vă iubiți cu pasiune… pentru că îți curge sângele ce fierbea de dor prin vene!

    Bineînțeles că problemele nu se opresc aici. Deși ești foarte fericit deprimarea și-a pus amprenta prea adânc în tine și încă ai sechele. Dar cu ea, o, doar cu ea totul pare mai ușor, Problemele le veți rezolva împreună. Oricum nu există viață fără probleme. Cu ea te simți mai împlinit și ești foarte sigur că treptat vei trece, cel puțin în mod acceptabil peste unele sechele ale tale….. De ce? Pentru că încă îți curge sânge prin vene!

       Povestea nu se încheie aici. De fapt, de abia acum începe  totul…Și totul  depinde de tine, de cum „ti-o scrii” tu în continuare prin fapte pozitive și negative, prin iubire sau prin ură….pentru că îți curge sânge prin vene..în stilul tău propriu!

http://browse.deviantart.com/?q=still%20life&order=9&offset=24#/d2qyf66

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: