Machiaj psihologic-obsesiv

            Omul a simțit mereu nevoia de a se upgrada, de a se înfrumuseța mai mult, de a arata  unic! Omul se înfrumusețează cu brățări, haine diferite și machiaj, cosmetice. Azi o să scriu despre machiaj, dar nu în stilul pe care-l găsiți pe toate site-urile machiaj de primăvară, de vară, de Cleopatra, de seară, de  de toateee. E plinul netul, Youtubeul de tutoriale machiaj….….Dar să încep cum se cuvine! Ce e cosmetica? Produsele de cosmetica sunt substanțe folosite să înfrumusețeze fizicul sau mirosul unei persoane. Produsele cosmetice sunt multe, nu intru în subiect că nu acesta îmi este scopul. Acum puțină istorie. Primele dovezi ale folosirii lor s-au găsit în Egipt, datând din 3500î.h. Erau folosite de faraoni pentru a-și arăta superioritatea și frumusețea superioară. Bineînțeles că după Egiptul Antic , a fost folosit și de greci și de romani și tot așa până în ziua de azi. Da ajunge cu istoria, să trec la subiect.

      Regulile societății spun în ziua de azi că oriunde ar ieși o femeie, trebuie să se machieze aranjeze. Bineînțeles, unele preferă machiajele discrete, altele machiajul strident. Această metodă de înfrumusețare a intrat în instinct, în gene din generații în generații. În ziua de azi foarte puține femei ar ieși la un eveniment nemachiate, li s-ar părea un handicap fizic. Nu am nici o problemă cu machiajul atâta timp cât nu este exagerat sau fetița învățată de mică cu chimicale ce-i îmbătrânesc față frumoasă natural. Sunt foarte multe femei ce-și pierd timpuriu frumusețea din cauza machiajului excesiv. Ca să închei cu capitolul fizic al machiajului repet nu am nici o problemă cu machiajul echilibrat și de bun gust, doar cu cel excesiv și machiajul de mic copil.

     Acum abordez o problemă mai gravă, una psihologică. Am auzit de multe ori de o situație deranjantă. Tipele ce nu au avut de mici găuri în urechi, și nu au nici când ajung în adolescență., au tendința de a nu se prea îngriji, de a fi mai deprimate. Poate vă întrebați de ce. Probabil că ele văd asta ca un handicap, au ceva în minus față de majoritatea fetelor, și anume cerceii. Deci , clar efect negativ.  Încrederea, succesul, nu stă în faptul că porți cercei sau nu… dar din cauza mass-mediei, foarte multe fete cred asta cel puțin psihologic indirect. Problema și mai gravă este că același efect îl are și machiajul. Foarte multe femei m-ai degrabă s-ar sinucide decât să iasă nemachiate la un eveniment. Repet, nu am nimic contra machiajului ca formă fizică , nu-mi place efectul psihologic negativ creat asupra multor femei. Și acum să explic mai bine acest efect. Femeile își pierd încrederea în sine fără machiaj. Li se pare că nu sunt întregi, nu sunt împlinite. Dar cum se machiază, gata, se produce minunea, încrederea e sus și reușesc tot ce-și propun. Nu este normal. Succesul unei femei, unui om , constă în bagajul de cunoștințe, de experiență acumulată, clar asta! Nu în machiaj, nu în cercei,nu în haine de firmă!. Dar din păcate acest mod de înfrumusețare a devenit o boală psihologică, o obsesie:  eu clar,  fără machiaj nu ies din casă! Nu este normal acest tip de comportament!

    Ce s-a întâmplat cu frumusețea naturală, cu culoarea naturală fină a pielii? Ce s-a întâmplat cu ochii puși în evidență de frumusețea  și culoarea naturală? Ce s-a întâmplat cu culoarea naturală dulce a buzelor? Ce s-a întâmplat cu încrederea bazată pe șarmul natural și pe pregătire și experiență?  Vă zic eu, au fost înlocuite de substanțe și culori false..păcat. O fi machiajul un mod de viață întipărit pe viață în mintea femeilor dar eu vă spun un lucru sigur. Îmi pare rău fetelor dar o frumusețe naturală nemachiată și aranjată foarte frumos natural , în absolut orice situație, vă va face să fiți invizibile! Dar veți realiza prea târziu asta, veți realiza asta când o să aveți fața îmbătrânită și urâta din cauza machiajului excesiv și n-o să aveți ce face decât să vă machiați în continuare ca să vă ascundeți noua față îmbătrânită prea devreme! Succes fetelor!

http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmetics

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: