Psiho

             Cum spuneam in alte articole, de mic am avut o personalitate mai ciudată, mai retrasă. Acest lucru m-a ajutat să observ mai ușor comportamentele oamenilor. Stăteam ore în șir aparent uitându-mă în gol. De fapt studiam reacțiile oamenilor.

       Astfel. In timp ,mi-am stabilit o reputație de bun sfătuitor,datorită sfaturilor, a comportamentului instinctiv si natural de psiholog ,a calmului meu și a faptului că nu judec înainte sa aflu exact rădăcinile problemei.

         O să explic mai bine acest procedeu , cu un scop , pe care-l voi dezvălui mai jos. Abilitatea psihologului constă in puterea de a da sfaturi utile, de a reuși  sa-i refacă încrederea unei persoane. Dar , de fapt acest lucru este destul de ușor de realizat, deoarece psihologul stabilește o încredere între el și pacient. Află problema principală, apoi dă sfaturile utile prin care pacientul își poate vindeca frica, neîncrederea. Dar motorul principal este voința pacientului. Rolul psihologului , este de fapt de a pune în mișcare rotițele voinței pacientului.  Fără această reușită ,nici cel mai bun psiholog din lume nu poate reuși nimic.

        După cum spuneam în alt articol,am avut o voință slabă. De aici porneau mereu întrebările :  de ce nu aplici aceleași sfaturi bune și pe propria persoană? Răspunsul l-am dat mai sus, degeaba știu multe tactici dacă uneori nu am voința necesară de a le pune în practică. De asta unii psihologi foarte buni, de fapt au ei probleme psihologice mai mari decât pacienții lor. Dar când vine vorba sa profeseze pe alte persoane sunt mind fucking gods.

       Înainte să judecați un psiholog după felul cum își aranjează viața personală,  încercați să intrați în pielea lor, încercați să vă autoeducați și atunci veți realiza cu adevărat cat e de greu să vă puneți singuri în mișcare rotița voinței.

         Nu uitați, psihologii au nevoie de sprijin, la fel de mult cum vă sprijină ei pe voi!

http://just4lovers.wordpress.com/2007/07/19/whatever-it-takes-to-be-yourself/

Advertisements

One Response to “Psiho”

  1. Da, dar pana la urma depinde si de propria persoana, indiferent daca esti psiholog sau pacient, daca tu vrei poti face tot ceea ce ti-ai propus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: