Nevoia de liniște-nesimțire sau adevăr?

                În procesul creației, mintea are nevoie de o atmosferă liniștită, fără prea multe zgomote de fundal. De asemenea, artistul are nevoie să fie conectat mereu în acea lume, onirică, creativă ,fără întreruperi în lumea reală. E aceeași  senzația, precum atunci când ești conectat în lumea unui scenariu de film și te întrerupe cineva și îți strică acea stare de legătură cu lumea virtuală a filmului. Un alt exemplu ar fi, atunci când visezi , subconștientul tău este prins în povestea visului și când să trăiești finalul , te trezește cineva…

    În cele mai multe situații, persoanele care te deranjează  nu o fac cu intenție rea, conștientul tău realizează asta dar simte un sentiment impulsiv de furie și are tendința de a se materializa în vorbe urate. Am avut de foarte multe ori acest impuls, în multele momente, în care, în mijlocul procesului de creație, am fost întrerupt. Recunosc, cu părere de rău, că uneori am reacționat urât,  deși  chiar nu era cazul. Am realizat imediat că greșesc  dar m-am lăsat dus de instinctul impulsiv de enervare, de invadare a spațiului personal.

       Este important, pentru a evita acest gen de cazuri, ca artistul să-și amenajeze un atelier propriu unde nu poate fi deranjat, pentru a rămâne în lumea lui și pentru a reuși mai bine să-și completeze creația. O altă situație , pe care multa lume nu o înțelege, este faptul că inspirația poate veni la orice oră si este  important ca atunci să creezi pentru a reuși o lucrare mult mai reușită. Într-o atmosfera neprielnica creației, pot începe multe observații negative din partea colocatarilor deoarece lucrezi așa târziu și nu respecți orele de somn. Este foarte important să înțelegi artiștii când au nevoie de liniște si solitudine pentru a crea, acest lucru nu înseamnă că nu le  pasă de persoanele din jur.  De-a lungul timpul mi s-au adus multe acuze eronate, în aceste cazuri de solitudine,  că sunt indiferent sau nu acord atenție persoanelor din jur.

        Scopul acestui articol este de a vă ridica interesul și de a stârni discuții  printr-o întrebare, la care,  sincer,  nu găsesc un răspuns universal:   Cine are dreptate in aceste cazuri, artistul să reacționeze impulsiv,  exercitându-și dreptul la liniște sau persoanele din jur , cu argumentul  că lumea reală este alta și ar trebui să se concentreze mai mult pe realitate?

Artwork by Reality Must Die – “Persistence of Silence”

http://www.peacefulself.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: