Violența-partea întâi

      În articolul trecut mi-a exprimat mai multe idei, dintre care și una pe care vreau s-o dezvolt, pentru că este mult de discuta despre ea violența în mass media, în jocuri. Înainte de am exprima părerea încep cu un scurt istoric.

   Știm cu toții foarte bine că ura , lăcomia și religia au dezbinat multe popoare ce au creat războaie sângeroase. Cauza acelor războaie era: fiecare lupta pentru scopuri nobile, pentru salvarea poporului, pentru dumnezeu,,,așa teoretic…Adevărul este aceste războaie aveau loc din cauza nevoii de violență, de a ne arăta superioritatea prin acte violente ce crea războinicului multe orgasme când se lăuda femeilor câți sălbatici a nimicit el. Bineînțeles,că au fost și practicile Inchiziției, care au fost extrem de jenant justificate…curățarea  „dark side-ului” de pe pământ…(când de fapt se știe că preoții de atunci erau niște păcătoși și molestatori de copiii…oops de fapt mulți fac asta și azi, dar sunt protejați de Papă, ca și atunci…și noi avem pretenția că am evoluat de atunci…amin).Dar mă opresc aici în legătură cu războiul idiot , stupid..PARDON SFÂNT.

   Apetitul pentru sânge a fot mereu transformat în anumite practici, jocuri. Se cunosc multe ritualuri străvechi prin uciderea în masă drept ofrandă pentru zei. Până și dacii aveau un ritual asemănător, prin aruncarea de stâncă a unui tânăr. Apoi au apărut competițiile sportive, mai bine zis sângeroase.   Bineînțeles, romanii au fost ceva mai „cultivați’’ și au organizat celebrele spectacole romantice care includeau „dans foarte scurt și predominant roșu de balet” dintre creștini și lei. Apoi  „spectacole tandre de iubire’ între gladiatori ce se „mângâiau” cu săbii ascuțite , sulițe. Lumea venea și se uita la aceste spectacole exact cum se uită azi lumea modernă la un concert. Violența este un instinct, o nevoie, suntem dependenți de ea și oricât de mult ne ferim de acest adevărat..îmi pare rău,,dar adevărul nu pleacă nicăieri…deci mai bine vă obișnuiți cu ideea și construiți autocontrol peste ea.

    Nevoia de sânge violență psihologică și fizică directă, brutală, a fost înlocuită cu violența în mass-media, cu violența virtuală. Mulți dintre noi ne-am maturizat puțin și în loc  să omorâm pe țiganul cleptoman de la colț (deși n-ar fi o idee rea)ne  afundăm în violența mass-media și cea virtuală. Așa ca exemplu,violența virtuală este ca un fel de injecție intravenoasă cu droguri, doza noastră zilnică. Și este foarte benefic așa. Ne eliberăm demonii înjurând monștrii virtuali, îi tăiem în toate bucățile apoi ne putem ducem foarte relaxați și foarte afectuos să ne mângâiem copilul așa cum trebuie, cu dragoste, nu cu stresul de la servici.

    Bineînțeles, că există categoria de oameni, așa mai bolnavi, mai însetați. Acestora le este de ajuns să se gândească la ceva violent, să observe doua furnici luptându-se, că le provoacă erecții și le urmează exemplul pe „furnicile” mai mari din jurul lui. Spun asta deoarece sunt mulți idioți (care se plictisesc de moarte și trebuie să facă și ei ceva să pară mai interesanți)care dau vina pe jocurile violente. Da , sigur jocurile sunt de vină, nu sistemul pentru că nu creează un program special de depistare  și educarea a nebunilor. E mult mai simplu să stai „cu mâna în fund” și să dai vina pe jocuri, în loc să localizezi problema adevărată. Bineînțeles, satanica muzică rock sucește mințile „cuminților noștri copii, a mielușeilor noștri”, doar violența și muzica rock, nu educația proastă primită și inabilitatea noastă de a avea grijă de ei. Scuze și iar scuze pentru idioțeniile noastre. Hai să ne „frecăm” mințile tâmpe cum să dăm vina mai rapid pe vecini,în loc să găsim soluții reale să ne salvăm lumea nevinovată de copilul nostru cu apucături „drăguțe”. Hai să apărem la tv, frumos aranjați și să ne facem publicitate blamând violența virtuală și astfel mai și atragem populația la fel de idioată ca și noi să ne voteze. Jocurile video și filmele sângeroase nu au omorât niciodată un om, omul bolnav și fără conștiință a făcut-o. Exact la fel este și în cazul armelor. Armele .în mâinile unor buni apărători ai legii fac minuni , fac acțiuni pozitive. Arma este o unealtă benefică..păcat că noi nu suntem așa benefici uneori și o folosim în scopuri negative..deci noi suntem clar problema, nu violența virtuală, nu armele!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: