VIAȚA E PERFECTĂ AȘA IMPERFECTĂ!

 Cuplu

         Se spune că o relație rezistă datorită armoniei și a compatibilității “perfecte” dintre cei doi, asta în teorie doar. Adevărul este că , într-o relație „perfectă” , după o anumită perioadă ,apar sigur amanții, amantele, certurile. Sau ar muri cei doi subit de plictiseală. Acum intervine întrebarea: dacă este „perfectă” și în mod logic a fi perfect înseamnă să nu existe probleme, de ce susțin afirmația ilogică că este o că o relație perfectă e nocivă? E simplu, orice cuplu are nevoie de o ’’pată de culoare”, de o aventură. De asemenea . are nevoie de o mică dramă, de o treaptă care să le întărească relația, care să le reamintească că trebuie să aibă grijă unul de altul. Fără aceste hopuri într-o relație cei doi ar uita rapid de ce se iubesc, se afundă în confortul lor de nepătruns și s-ar plictisi de moarte unul de altul. Omul are nevoie din când în când de adrenalină,  de stări, de palpitații, ca să simtă că trăiește, ca să  aprecieze mai mult calmul de după furtună. Fără aceste hopuri ne dezumanizăm și devenim roboței snobi fără sentimente

   Camera

     Învățam de mici să facem curat lună în cameră, să aranjăm toate la locul lor, să aranjăm patul fără nici o cută. Și aici în teorie este adevărat, dar la fel, perfecțiunea e monotonă. Imaginați-vă o cameră care e „îmbrăcată” în aceeași culoare și în ea totul este aranjat la „perfecție”. Cred că opt din zece oameni ar pleca plictisiți și cu dureri de cap în zece secunde. Farmecul unei camere bine amenajate stă în stilul unic, în pata aia de culoare roșie aparent pusă haotic, în perdeaua aia puțin nearanjată, în dezordinea aparentă a lucrurilor de pe birou, în stilul unic, poate mai dezordonat al locatarului.

Îmbrăcăminte

     Întotdeauna a fost un mic război între oile societății, cei ce se îmbracă sobru,monoton, după un tipar bine stabilit și ăștia mai țăcăniți, ca mine. Oile societății caută mereu tiparul  șosete negre, cămașă călcată perfect, costum negru, freză cât mai scurtă și aranjată jumătate de oră în oglindă și bineînțeles nelipsitele fițe de om integru și realizat. Noi restul preferăm ținute poate mai ciudate, poate uneori mai nearanjate(depinde sau nu de importanța ocaziei) și o atitudine mai relaxată chiar și atunci când ne aflăm în situații mai penibile. Noi urmăm un cod cu o singură regulă: îmbracă-te cum te simți bine și în limita bunului simt. Și acum să explic sintagma oile societății: imaginați-vă o turmă de oi, toate albe, le distingeți cumva una de alta? Nu prea. Poate prin diferitele mărimi ale corpurilor. Exact așa arată o ceată de „costumați”: extrem de monotonă și parcă ar fi gemeni. Noi măcar ne deosebim unii de alții, nu doar prin haine dar în primul rând prin personalitate. Omul se îmbracă după personalitatea lui și bineînțeles hainele reflectă personalitatea lui. Cred că nu trebuie să mai menționez ce fel de personalitate au „costumații”…

Nemulțumire

    Oauu, am primit cadou de ziua mea aparatul foto mult dorit! Dar parcă după vreo două zile observ că nu are atâtea opțiuni pe cât vroiam. Oauu..am reușit să mă cuplez cu tipa visurilor mele! După o lună parcă are din ce în ce mai multe defecte. Oauu, am scăpat de casa părinților, sunt pe picioarele mele! Dar parcă e mai greu așa, parcă e mai grea viața. Cu toții ne punem dorințe, dar când se împlinesc parcă tot lipsește ceva, vrem tot mai mult să atingem perfecțiunea. Iar dacă, prin absurd, o atingem parcă ne lipsește adrenalina, neprevăzutul. Suntem și o să fim mereu nemulțumiți, căutăm mereu perfecțiunea dar de fapt nu ne-o dorim. Perfecțiunea nu există, perfecțiunea e o „fata Morgana” care ne face în continuare să sperăm, să evoluăm. Dar de fapt noi clar nu dorim asta. Se observă clar  prin cultura noastră, prin mass-media. Urmărim filme de acțiune, de groază, pline de mister, ne place violența la tv, în jocuri, dorim adrenalină. Este ceva normal, asta ne definește pe noi. Din păcate sunt destui idioți care cenzurează violența, care ne amăgesc cu iluzia unei armoniei, să privim la tv doar florile drăguțe cum cresc..(s-o creadă ei că reușesc, sunt chiar comici când încearcă asta, deci mulțumim mult pentru spectacolul de comedie..) Nu mă înțelegeți greșit, nu doresc violență, dar de foarte multe ori ne eliberăm energiile negative prin violența de la tv sau de la jocuri și este foarte benefic așa. Ați prefera ca atunci când suntem nervoși să ieșim pe străzi și să omorâm pe cineva,,, sau să ne afundăm în jocuri sângeroase video?(ca apoi să ne calmăm și să redevenim civilizați așa cum trebuie)

Dar mă opresc aici că observ că m-am cam abătut de la subiect.

    Acum probabil că v-ați dat seama care e punctul comun al hainelor, al cuplurilor, al camerei și al vieții în general:  nu este și nu va fi perfectă niciodată. Și știți ceva: VIAȚA E PERFECTĂ AȘA IMPERFECTĂ!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: