Fuckyoucritics!

                                  

                         O să încep articolul cu  definiția, mai corect spus, o enumerare de sinonime, a  cuvântului  îngâmfare. Conform DEX-ului îngâmfarea este  aroganța, fală, fudulie, grandomanie, infatuare, împăunare, înfumurare, megalomanie, mândrie, orgoliu, pretenții , semeție, trufie, vanitate, fatuitate, morga, prezumție, prezumțiozitate, suficienta, superbie, țanțoșie, , mărire, ifos, țâfnă, făloșenie, făloșie, fălnicie, laudă, mărire , mândrețe,  preaînălțare, preaînălțime, semețire, trufă, trufășie, zădărnicie (lui este cu totul neîntemeiată.).  Am început cu aceasta definiție deoarece,  în acest articol,  o  să încerc să dezbat o acuză des întâlnită la artiști:a susține ca ești mai special este adevăr sau grandomanie?

           Multe acțiuni sau  remarci pozitive sunt prost înțelese ca fiind acțiunii ale îngâmfării. Este acceptat de societate ca, în cadrul unui concurs oficial, remarcile logice că învingătorul iîși merită premiul sunt obiective. În multe cazuri însa, în cadrul unui concurs neoficial , discurs cu contraargumente  , cel ce își prezintă obiectiv superioritatea este considerat grandoman. Nu mi se pare deloc corect ca persoanele cu un talent superior demonstrat , în diferite   domenii, să fie reduse la tăcere sau privite negativ din cauza persoanelor mediocre care își împroașcă veninul infestat de invidie sau necunoștință de cauză.

        Același lucru se întâmplă și în artă .Un artist care își recunoaște valoarea, repet-obiectiv, este automat catalogat de foarte multă lume încuiată ca fiind lăudăros si cu’’ nasul pe sus’’.  Adevărul, așa cum îl văd eu,  este că într-adevăr ,un artist este mai special decât un om care nu a explorat acest talent. Bineînțeles,  fiecare om  este  special  pe domeniul lui si bineînțeles, la rândul lui,  artistul trebuie să aprecieze și să recunoască  aptitudinile superioare pe un anumit domeniu ale unei persoane fără talent artistic.

       Artiștii care cad in păcatul  grandomaniei  își merita pe bună  dreptate publicitatea negativă ,dar înainte a de numi un artist îngâmfat verificați  faptele  ,cu proprii ochi si propriile urechi si apoi trageți o concluzie  bazată pe argumente logice.. .

        Omenirea ar putea evolua mult mai alert în eficiență și înțelegere dacă ne-am recunoaște unul altuia aptitudinile si am coopera pașnic  spre eficientizarea societății. Din păcate,mulți dintre noi suntem absorbiți  de invidie si de ’’capra mai frumoasa a vecinului’’…

 

http://browse.deviantart.com/photography/conceptual/?qh=&section=&q=+critics#/d2rpbdd

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: