Fuckyouassholes!!

                

                       O mare parte din oamenii s-au născut cu un spirit critic negativ, cu ‚  ’’talentul’’ de a se interesa mai mult de problemele altora,  sau de a respinge ce apare nou în viața lor.

         Se cunoaște foarte bine ca omenirea a evoluat datorita inovațiilor si nu  a prezervării  tradițiilor sau a obiceiurilor religioase.  Această problema a afectat orice domeniu si implicit si  artiștii de orice gen ,  începând cu cei ce  desenau prin peșteri.    Fiecare artist își are stilul propriu, cu mici sau mai mari deosebiri . Istoria ne poveste foarte clar cum mulți artiști inovatori din orice domeniu artistic, au fost respinși  de societatea tradiționalistă, pe motive de nepotrivire cu  ’’moda’’.  Artiști celebrii , precum  Vincent van Gogh, au fost respinși de societate. În toata   viața lui artistică, Vincent van  Gogh,  din cauza lumii   tradiționaliste,  a reușit  ’’recordul’’  să vândă doar un tablou: ’’ Red Vineyard at Arles’’

                                                                                   

                                                                                                  . Aceasta primire  ’călduroasă’, și din cauza nebuniei lui de artist, a dus in scurta vreme la acțiunea de sinucidere.      În Franța,întreg curentul impresionist  a fost blamat,  pictorii impresionisti, acum foarte cunoscuți, precum Edgar Degas, Pierre-Auguste  Renoir, Camille Pissaro, Edouard Manet au reușit cu greu sa să primească critici favorabile si sa expună .Picturi , acum celebre, a lui  Manet, precum  ’’The Absinthe Drinker’’,  sau  ’’The Luncheon on the Grass’’  au fost respinse spre a fi expuse in saloane celebre franceze de pictură  precum Salon de Paris (pentru mai multe informații despre stilul impresionist accesați linkul de la finalul articolului)

                                                                                            

           Bineînțeles,  să ne gândim si la Constantin  Brâncuși, care in timp ce in Franța si in multe colturi ale lumii era foarte apreciat, nu-si prea  găsea loc printre inimile propriului popor, precum mulți artiști contemporani, care in străinătate sunt foarte apreciați, dar bineînțeles, in Romania nu prea a auzit nimeni de ei. . Un alt mare artist roman, despre care n-am auzit nimic,… până sa aud la radio ca a murit un ’’oarecare’’ supranumit  ’’regele swingului la clarinet’’,  este Alin Constanțiu. ( Postez in  finalul articolului un link despre Alin Constanțiu  si alt link  cu  unele  exemple de români care s-au afirmat in străinătate, pentru cine interesează ) .

            Artiștii exemplificați  sunt doar câteva exemple din multitudinea de artiști, care de-a lungul istoriei,  in timpul vieții, au fost blamați, apoi, după ce au murit, au ’’stârnit  deodată pasiuni’’ si li s-au acordat medalii, sau s-au  organizat expoziții in cinstea lor. Partea trista si inutilă este ca aceștia odată plecați  din lumea vie, chiar nu-mi imaginez cu ce-i încălzește ca au primit onoruri postmortem….

           Ideea pe care vreau s-o exprim este importanta aprecierii si susținerii noilor stiluri, fără a rămâne ’’îngropați ’’ în stilurile tradiționaliste. Am auzit ,  personal, multe remarci, adresate mie sau prietenilor mei  artiști,  ca avem o artă mai brutală, mai dramatică, mai nepotrivită cu ce se vinde și se cere pe piață în ziua de azi .Arta nu este formată  dintr-un singur drum, dintr-o singura concepție de frumusețe. Arta este subiectivă, deoarece fiecare părere,  bineînțeles,  bazată pe o cultură artistică si pe argumente solide,  contează și conține un adevăr, adevărul privitorului. Arta iți prezintă sufletul artistului așa cum simte el si părerea mea este ca trebuie să respectăm asta,  deși avem fiecare viziuni diferite.

           Istoria ar trebuie ne învețe să apreciem inovațiile deoarece avem o multitudine de exemple de oameni din orice domeniu care au inovat domeniile pe care lucrau si au fost apreciați intr-un final, mult prea târziu, după moartea lor. Se pare că si in ziua de azi foarte mulți dintre noi repetăm ce-am învățat de la strămoșii noștri mai tradiționaliști: ce e nou e nociv…..

           Respectați artiștii din jurul vostru pentru ca nu se știe ce viitor artist foarte talentat ce va intra în istorie sprijiniți si nu-i descurajați pentru că în acest fel  foarte mulți posibili geniali artiști au renunțat la arta lor…..  !                                                                                                          http://www.ziare.com/cultura/arta-romaneasca/romania-tara-care-si-a-trimis-aiurea-propriii-sai-monstri-sacri-1045484

http://translate.google.ro/translate?hl=ro&langpair=en|ro&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Impressionism

http://life.hotnews.ro/stiri-8456574-video-murit-alin-constantiu.htm?cfadac=

http://browse.deviantart.com/?q=rules&order=9&offset=0#/d1lweaa

http://www.bartongalleries.com/oil-paintings/Manet/The+Absinthe+Drinker

http://allart.biz/photos/image/Edouard_Manet_1_The_Luncheon_on_the_Grass.html

http://artmight.com/Artists/Vincent-van-Gogh-1853-1890/The-Red-Vineyard-in-Arles-57075p.html


Advertisements

2 Responses to “Fuckyouassholes!!”

  1. si inca cati alti artisti,caravagio ,,pictorul picioarelor murdare” care a fost exilat si respins sau alti artisti mai noi contemporani..Da religia cu regulile ei nu face decat sa puna niste bariere artistilor peste care unii artisti au curajul sa le treaca sau altii raman doar cu visul si speranta ca le va trece candva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: